Heerlijke gezonde appeltaart

Goed voor een heerlijke taart van ongeveer 10 stukjes appeltaart (24 inch vorm)
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 100 gram havermeel (gemalen havermout)
- 150 gram boter
- 100 ml halfvolle melk
- Snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,8 kg - 1 kg appels
- Kaneel
- 75 gram Rozijnen
Verwarm de oven voor op 175℃. Klop de eieren los met de mixer en voeg de bloem en havermeel al roerend toe. Voeg vervolgens de boter, zout, bakpoeder en melk toe. Het mengsel is nu waarschijnlijk erg vloeibaar. Voeg extra meel toe, totdat je er een deegbal van kan kneden.
Schil de appels en snijdt in stukjes, voeg kaneel en rozijnen toe en eventueel verschillende soorten noten. Bak de appeltaart ongeveer 40 minuten goudbruin.
Ik gebruikte:
Eieren: Jumbo kakelverse scharreleieren M, Klasse A
Bloem: AH Basic selfraising flour
Havermout: Quaker
Boter: Zeeuws meisje
Halfvolle melk: Jumbo halfvolle melk
Zout: JoZo tafelzout naturel
Bakpoeder: Dr. Oekter Backin
Appels: Jonagold
Kaneel: CookCook gemalen kaneel
Rozijnen: Royalty Sultana's
Per appeltaartpuntje (ca. 170 gram)
Energie....................................................298kcal
Vetten..............................................................13gr
Waarvan verzadigde................................5,5gr
Koolhydraten...............................................38gr
Waarvan suikers..........................................14gr
Vezels...........................................................3,7gr
Eiwitten........................................................5,4gr
Zout..............................................................0,6gr