Haver-appelkoeken

Bodem:
150 gr havermout
175 gr dadels
1 tl bakpoeder
snufje kaneel
Ongeveer 25 ml water
Vulling:
1 appel 🍎
300 ml water
2 el honing
Kaneel
Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Ontpit de dadels
en week ze eventjes in warm water. Doe daarna alle ingrediënten voor de bodem
in de keukenmachine tot heerlijk kruimelig deeg.
Rol 6 bolletjes en druk ze plat op de bakplaat. En maak hoekjes in de koek door
de randen omhoog te duwen met je handen of met een lepel. Bak ze 10 minuten in
de oven. Wanneer ze uit de oven zijn worden ze vanzelf ietsjes harder en
steviger.
Snijd de appel in kleine blokjes (geschild of ongeschild). Giet het water in
een pak en voeg de appelblokjes, de honing en kaneel toe. Laat dit lekker
pruttelen totdat het vocht is opgenomen. En blijf regelmatig roeren! En vul de
gebakken koeken met de heerlijke en simpele vulling.
TIP! Voeg een lekkere klodder kwark toe naar keuze!