Coconut-tofu dahl with cashew and sweet potato

4 personen
Zilvervliesrijst
1 el kokosolie
3 teentjes knoflook
1 el verse gember
1 rode peper
1 zoete aardappel
Halve bloemkool
1 gele paprika
2 grote wortels
2 el kerriepoeder
0,5 tl kurkuma
0,5 tl komijn
Snufje kaneel
0,5 tl zout
400 ml kokosmelk
150 ml/gr
tomatensaus (passata)
120 ml groentebouillon
40 gr cashewnoten
300 gr tofu
Verse koriander
Verhit de kokosolie en voeg de gesneden knoflook, gember, peper, paprika en wortels toe. Snijd de zoete aardappel in blokjes en snijd mooie kleine roosjes van de bloemkool. Voeg dit beiden toe aan het groentemengsel in de pan. Blijf lekker roeren totdat het grotendeels zacht is!
Roer de kerriepoeder, kurkuma, komijn, kaneel en zout erdoor heen. Voeg daarna de kokosmelk, tomatensaus, de groentebouillon en cashewnoten toe. Blijf dit doorroeren en voeg beetje bij beetje de tofu, gesneden in blokjes, toe. Laat het mengsel lekker sudderen voor 20 minuten zodat de zoete aardappel en wortels lekker zacht zijn.
Top het mooi af met verse koriander en eten maar!
Tip! Je kan de tofu eerst bakken in de oven voor een knapperig resultaatje 😊